Personenregister kinderopvang

Gewoon Thuis

Vanaf 1 maart 2018 moet iedereen die woont of werkt op een plek waar kinderen worden opgevangen zich inschrijven in het personenregister kinderopvang.

Wie moet zich inschrijven?

 • gastouders en hun volwassen huisgenoten
 • vaste en tijdelijke medewerkers in loondienst
 • administratief personeel met toegang tot gegevens van kinderen
 • uitzendkrachten, stagiairs, vrijwilligers en zelfstandigen
 • iedereen die woont op een opvanglocatie of er structureel aanwezig is tijdens opvanguren.Ouders hoeven zich niet in te schrijven, tenzij het een buurvrouw/vriendin of familie e.d. is, die structureel aanwezig is. 

  Wat is structureel aanwezig:

   

  als zij/hij minstens 1 keer in de 3 maanden minimaal een halfuur tijdens opvanguren op de locatie is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schoonmaakster of de buurvrouw die wekelijks tijdens opvanguren op bezoek komt: deze personen moeten zich inschrijven in het register.

  Iemand die voor een langere tijd (bijv. 3 weken) voor uitvoering van zijn werk bij een gastouder aan het werk is, bijvoorbeeld ”een schilder” en deze is niet (in)direct belast met de zorg voor de kinderen, dan hoeft de ”schilder” zich niet in te schrijven.

  Zonder inschrijving niet werken!

  Inschrijven en koppelen zijn voorwaarden om te mogen werken in de kinderopvang. De houder van Busy 4Kidz is verantwoordelijk voor de inschrijving en koppeling van alle inschrijfplichtigen binnen zijn organisatie. Als dit niet op tijd gebeurt, kan de houder een boete krijgen van de gemeente. Gastouders moeten zich op of na 1 maart zo snel mogelijk inschrijven, zodat wij deze kunnen koppelen! Als er voor 1 juli geen inschrijving heeft plaatsgevonden en wij deze gastouder niet kunnen koppelen, zijn wij genoodzaakt, om de bemiddeling per direct te beëindigen.
  Zorg ervoor dat je jezelf en andere personen op tijd inschrijven!
  Wij blijven als gastouderbureau verantwoordelijk wie er gekoppeld dient te worden, als wij denken dat er personen gekoppeld dienen te worden, is de gastouder verplicht mee te werken.

  Geldige VOG verplicht

  Inschrijven kan alleen met een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De VOG mag op het moment van inschrijven niet ouder zijn dan 2 maanden. Er geldt een uitzondering voor personen die vóór 1 maart 2018 al continu gescreend worden. Zij mogen hun bestaande VOG gebruiken als die is afgegeven ná 1 maart 2013.

  Kosten

  Inschrijven is gratis tot en met 30 juni 2018. Daarna kost het € 12,-.per persoon.

  Voor meer informatie:

  poster-persoonsregister-kinderopvang
  folder-persoonsregister
  Stappenplan klik dan hier

  Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.